30 Mart 2021

"Suçun Şahsiliği İlkesi" Üzerine

 

 
Anormal olarak tanımlanan tüm fenomenler artık "normal" görünmeye başlandığı için, normal olan her şey ise "anormal" olmaya başladı. Çizginin nerede başlayıp nerede bittiğini en babayiğit (hatta en anayiğit!) hukukçular bile bilmiyor! Sadece hukuk anlamında değil, doğaya ve yaşama ilişkin en küçük konularda bile yoğun bir keşmekeşlik içindeyiz!

Genel olarak insanların anladığı / benimsediği ilkelerden biri olarak "suçun şahsiliği ilkesi"nin yanında birçok kırmızı çizgi daha vardır ki, bunlardan (örneğin) ikincisi olarak "masumiyet karinesi"ni ve üçüncü olarak da "kanıttan zanlıya ulaşma" ilkelerini sayabiliriz. Hangi hukuksal süreçte ve hangi gerekçeyle olursa olsun, bu üç ilkeden birinin bile uygulanmaması orada hukukun olmadığını gösterir.

"Adi Kokain Partisi"nin elemanlarından biri olan Kürşat Ayvatoğlu isimli lağım sülüğünün medyadaki videolarını izlemişsinizdir. Kokainler, lüks araçlar, havuzda kokteyl içmeler falan… Göz altına alındı, tutuklandı, serbest bırakıldı falan… Bunlarla ilgilenmiyorum; ister tutuklasınlar, ister kaçAK SARAY'a baş danışman yapsınlar; hiç umurumda değil! Umurumda olan Adi Kokain Partisi'nin milletvekili(!) olan Ahmet Hamdi Çamlı isimli bir başka lağım böceğinin "hukuk" üstüne ettiği sözdür.

Yaklaşık 20 yıldır iktidarda olan Adi Kokain Partisi ile "hukuk" hiçbir zaman aynı düzlemde yer almadı, alamazdı! Bunu on binlerce örnekten biliyoruz ama ben sadece rastgele birkaç tanesini hatırlatmak istiyorum:

Yüz binlerce insanı annesi veya babası "terörist"(!) olduğu için her tür şiddete maruz bırakılırken "Suçun şahsiliği ilkesi" niye aklınızda yoktu?

Doğum yatağında "suçlu"(!) olan anneyi ve henüz doğan bebeğiyle birlikte hapse atarken bebeğe ait "Suçun şahsiliği ilkesi" niye aklınızda yoktu?

Cudi'de, Nusaybin'de, Cizre'de ve ülkenin daha birçok yerinde rastgele topladığınız insanları diri diri yakarken "Suçun şahsiliği ilkesi" niye aklınızda yoktu?

O zamanlar böyle bir ilke yoktu! Hatırlamamanız(!) gayet normal, anlıyoruz!

Ama halk bunları size hatırlatacak! Hiçbir kaçışınız yok!

Hiç!

30 Mart 2021


Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: