15 Mart 2020

Koronavirüs İsviçre’de



Nihayet özlemimizi(!) gideriyoruz! Dört gözle yollarını beklediğimiz(!) Koronavirüs İsviçre'de ve öneri niteliğindeki karantina olayı başlamış durumdadır. An itibarıyla okulların tamamı tatil edildi, asker yavaş yavaş sokağa çıkmaya başladı.

İsviçre medyası uzun zamandır bu katliam salgını ile ilgili bilgilendirme yapmaktadır. Stoku ilk eriyen ürün dezanfektan ürünler oldu ama hiçbir ürüne zam yapılmadı.

Şu ana kadar 11 insan yaşamını kaybetti ve tüm hastaneler hasta ziyaretlerine de kapatılarak yaklaşık 10 gündür alarm halinde çalışıyor. Konfederasyon Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre (dünden geçerli olmak üzere) iki haftalık bir yükseliş olacağı ama ikinci haftanın sonu itibarıyla tüm ülkede salgının kontrol altına alınacağı belirtiliyor.

Yok, "Çin'liler yarasa yediği için geçti.", yok, "Çin'liler bunu yediği için geçti." türü zırvalıkları asla önemsemeyin.

Koronavirüs Bill Gates (Evet, evet, bildiğimiz Bill Gates; hani kullandığımız Windows işletiminin sahibi olan Bill Gates) Vakfı tarafından üretildiği ve (dikkatinizi çekmek istiyorum) dört yıl önce de Koronavirüs aşısının imalatı için patent aldığı yönünde internet ortamında bir hayli yazı var ve okuduklarım beni buna ikna etti.

Sağlıklı, özgür ve mutlu yarınların yakın olması temennisiyle...


15 Mart 2020


Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: