29 Nisan 2020

"Ulan Mask"ın Starlink "Folklor Ekibi"



İzninizle önce bir minik açılım yapayım: Bilirsiniz, Türkiye'de AKP taraftarları için iki şirin isim kullanılmaktadır: 1) Koyun, 2) Çomar. Tabi bu isimleri "AK Koyun" ve benzerleri şeklinde zenginleştirenler de yok değil hani ama konumuz bu değil.

Halk bu ismi hiçbir araştırma-sorgulama yapamadan, hatta yapmadan "Reyiz" ne söylerse söylesin anında koşulsuz kabul etmeleri nedeniyle takmıştır ve haklıdır. Ancak bu ismi takanların ve kullananların azımsanmayacak bir oranı kendi içlerinde de bulunmaktadır. Onlar nasıl ki kayıtsız-koşulsuz "Reyiz"in emrinde kul-köleyse, halk içindeki bu kesim de bilime değil, bilimsellik iddiasıyla açıklanan her olayı kayıtsız-koşulsuz kabul etmektedir ve bu anlamıyla da "bizim" çomarlarımızdan farklı değildir.

Görmüş veya izlemişsinizdir. Tamamen insanlık(!) için çalışan "Ulan Mask", "Starlink" adını verdiği "Folklor Ekibi"ni uzaya göndererek gelenekselleşmiş kısa ismi "GAUTD" olan "Galaksiler Arası Uzay Teknolojisi Dansları" yarışmasına katılmıştır! Dün de Pentagon yıllar önce çekilmiş kimi "UFO" görüntülerini basına servis ederek "resmen" kabul etmiştir. Ayakta alkışlayanlar (ki ben de bir buçuk yıl öncesine kadar bu şahsı izlerdim), sevinç naraları atanlar falan…

Neyse… Fazla uzatmadan belirteyim. Starlink’in "uydu"(ruk) olduğu zokasını besili bir sazan gibi yuttunuz. Benim ne düşündüğümü mü soruyorsunuz? Söyleyeyim:

-Ulan Mask, Ulan Mask, ah ulan Mask!

29 Nisan 2020
Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: