15 Aralık 2020

Bay Trol!

 Bay Trol,

Attığın bu twit birçok şeyi tartışmaya yer vermeyecek kadar net bir şekilde gözler önüne seriyor. Aklıma gelenleri sıralayayım:

1) Dünyanın hiçbir yerinde ve tarihinde yaptırım için taraflar arasında konuşulduğu görülmemiştir ve bu anlamda da yaptırım daima tek taraflıdır.

2) ABD, sanki bundan önceki yaptırımlarında AKP'den veya dönemin hükümetlerinden "izin" almış gibi algı yaratmaya çalışmana çomarların kayıtsız-koşulsuz boyun eğeceğini hepimiz biliyoruz ama sözümona saçmalayarak kaleme aldığın "diplomasi"(!) sözlerini halk yemiyor.

3) Türkiye'nin, "uluslararası alanda asla çatışma peşinde koşan bir ülke olmamıştır." derken de yüzün kızarmıyor. Başta IŞİD, EL NUSRA ve IŞİD'in asıl örgütlendiği yapı olan ÖSO gibi vahşi cinayet şebekelerini nasıl desteklediğinizin ve binlerce masum insanın kanına nasıl girdiğinizin belgeleri (ses, görüntü, doküman...) internet ortamında cirit atarken bugün hala Suriye, Irak ve Libya'da ne aradığınızı sorsak nasıl bir cevap verirsin? Azerbaycan ordusunun içine karışmanız da ayrı bir sorun değil mi?

4) 12 Eylül faşist diktatörlüğü zamanında bile bu kadar zulüm, ihanet ve sahtekarlıkla karşılaşmamış olan ülke, AKP iktidarıyla cuntacı general bozuntularına "rahmet" okutmadı mı? (Ki hala devam ediyor!) Kendinizden olmayan herkesi işkenceli sorgulardan geçirip hapishanelere koyarken hiç diyalog falan aklınıza geldi mi? Adına "KHK" (Kanun Hükmünde Kararname) dediğiniz diktatör emirleriyle ülkeyi yönetmiyor musunuz? En basit, en sıradan insani haklar için bir basın açıklamasına dahi izin vermeyip aç sırtlanlar gibi itlerinizi halkın üstüne salmıyor musunuz? Yeni doğum yapan kadınlarımızı doğumdan hemen sonra bebekle birlikte hapishaneye sokmuyor musunuz? Hangi diyalog Bay Trol, hangi diyalog?

5) Sözde bile olsa üretim (yani sarayın kar oranı) ortağı olduğunuz F-35 projesine rağmen gidip S-400'leri (ki hiçbir biçimde, hiçbir zaman kullanamayacaksınız.) satın almanın ABD tarafından (hem de uyarılara rağmen) cezalandırılacağınızı (ki burada esas olarak emekçi halk cezalandırılmaktadır) bilmiyor muydunuz?

6) Bu arada... Aklıma gelmişken sorayım: Berat Albayrak
nerede, haberin, bilgin falan var mı?

15 Aralık 2020

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: