19 Aralık 2020

Yok, Yok; Sandığınız Gibi Değil!

 

"Sizin işiniz gücünüz İslam'ı karalamaktır. Niye başka dinleri değil de sadece İslam'ı eleştiriyorsunuz? Ben bunda hiç de iyi niyet aramam. İslam düşmanlığı yapıyorsunuz!"

Müslümanların en çok gösterdikleri tepkilerden biri bu ve benzeri söylemlerdir.

Her şeyden önce bilmeliler ki, söylediğiniz gibi ateistlerin "işi gücü İslam karşıtlığı" değildir, çünkü ateistlerin "Din" diye bir sorunu yoktur. Olan, tartışmalarda siz teistlerin öne sürdüğünüz Allah'ın varlığına ilişkin "kanıtları", Kur'an'ın her şeyi açıkladığına ilişkin birtakım "argümanlar"ı bilimsel veriler ışığında yanlışlığını kanıtlamaktır. Yoksa, isterseniz herhangi bir nohut tanesine yaşamınız boyunca inanır ve ibadet edebilirsiniz ve biz ateistler bundan asla rahatsız olmayız.

Rahatsızlık sadece bir yerde başlar: Eğer nohuta inanan biri karşısındakini de nohuta inanıp ibadet etmesi için zorluyor ve hatta şiddet kullanırsa, işte o zaman külahlar değişir!

"Niye başka dinleri değil de sadece İslam'ı eleştiriyorsunuz?"

Bu, doğru bir soru değil ama çoğunluk bir sorudur ve bunun çoğunluk olmasının nedeni, Türkiye toplumunun çok büyük bölümünün Müslüman olmasından kaynaklıdır. Diğer dinler de eleştirilmektedir ama bu pek bir "rağbet" görmüyor, çünkü dediğim gibi egemen inanç İslam'dır fakat örneğin Alman ateistler Hıristiyanlık merkezli tartışmalara girerken İsrailli ateistler de Yahudiliği eleştirmektedir. Oralarda İslam'a çok az değinilmektedir. Geçen hafta Tevrat'tan yaptığım bir alıntı kimsenin gözüne bile çarpmamış!


19 Aralık 2020

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: