21 Şubat 2021

"Mağduriyet"in Etimolojik Evrimi



Mağduriyetin ne olduğunu bilirsiniz, çünkü şu ana kadar kaç kez mağduriyet yaşadığınızı siz bile tahmin edemezsiniz ama mutlaka bilirsiniz. Ancak, artık anlamı değiştiği için "Türk Dil Kurumu" da ister-istemez "tarihsel ve kültürel sorumluluğu"(!) gereği yeni anlamı artık resmiyete(!) dökmek zorundadır.

(Erdoğan'dan Önce) 2002 yıllarına kadar bu kelime "haksızlığa uğrama durumu" anlamındaydı. "Mağdur" ise bu durumu yaşayan kişiler için kullanılan bir niteleme sıfatıydı.

ES (Erdoğan'dan Sonra) evrimleşmeye başlayan bu kelime, günümüzde tamamen bir "nitel dönüşüm"e uğradığı için eski anlamından tamamen farklı bir nitelik kazandı. Tanımlama yine eskisi gibi yapılıyor (gibi görünüyor) ama arada uçurum boyutunda fark var.

Diyelim ki siz işinde gücünde bir vatandaşsınız ve bir haksızlığa uğradınız. Olay da mahkemeye taşınmış olsun. Normal bir akıl ve hukuk tarafları dinler, kanıtlara bakar, haksızlığın yapıldığı koşulları inceler ve yasalara uygun karşılığı neyse onu uygular…

Sanıyorsunuz, değil mi?
Değil!

Taraflardan kim kime haksızlık yapmış, nasıl yapmış, niye yapmış falan bunların hiçbirinin yasa karşısında geçerliliği bulunmamaktadır. Eğer AKP'li iseniz, her durumda mağdur olan sizsiniz. Değilseniz mağduriyet falan yok, başka kapıya, başka kapıya!

Mağdur olmak sadece AKP'liler içindir. Nokta!


28 Şubat 2021


Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: