11 Ocak 2022

Loukanikos (Yoldaş Sosis)



Her ne kadar "sıra dışı" demek yerini bulsa da bana göre Loukanikos’a "sıra dışı" demek yetersiz kalıyor, O’nu tanımlamıyor. Çünkü O, bildiğim kadarıyla yeryüzündeki ilk "devrimci" köpektir.

Loukanikos Türkçe’de "Sosis" anlamına geliyor. Bu ismi kim, niye koymuş bilemem ama bildiğim ismiyle birebir örtüşmesidir. "Yoldaş Sosis": (σύντροφος λουκάνικο)

"Yoldaş Sosis" faşist Yunan iktidarlarının "kemer sıkma" politikalarına karşı 2008-2012 yılları arasında düzenlenen tüm eylemlere katılmış, "bizden biri" olmuş. Ne zaman doğduğu bilinmemekle birlikte "aramızdan" erken ayrıldığı kesindir. Achilleas Adam onu 2004 yılında yanına alarak bakımını üstlenmiş. "The Telegraph" isimli bir İngiliz dergisine verdiği demeçte "Yoldaş Sosis"in hiçbir göstericiye saldırmadığını, aksine göz yaşartıcı gazlardan ve plastik mermilerden koruduğunu, kendisinin çok sık gaza maruz kalmasından dolayı 2012 yılında "emekli" olduğunu fakat zaman zaman protesto sırasında sadece polislere saldırdığını gururla anlatmış.

Syriza Parti’sine yakınlığı ile bilinen günlük "Avgi" dergisi "Yoldaş Sosis"in yaşamını kaybetmesini 09 Ekim 2012 olarak duyurmuş ancak "France 24" isimli internet sitesi asıl tarihin 21 Mayıs 2012 olduğunu belirtiyor.

Fotoğrafların tarihlerini de tespit etmeye çalıştım ama birçoğunun tarihini tespit edemedim.

Güle güle "Yoldaş Sosis", seni her zaman anlatacağız!

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: