13 Ağustos 2019

Okumuşların Şerrinden Koru(n)mak!



Kitap okumazlar. Zaten okuyanlara da karşılar, çünkü tekerlerine çomak sokulmasından korkuyorlar.

Eh, kitap okumayınca araştırma-sorgulama da yap(a)mazlar. Araştırma-sorgulama yapamayınca bilgi sahibi olamazlar ama salaklıkta "level" atlamış olan içlerindeki narsizm kendilerini bir şeyler bildiğine inandırır. Bu hızla soluğu adına "din" denilen ilkel ve vahşi ritüeller bütünlüğünden yararlanan hacı-hoca kesimine koşarlar.

(Bir küçük parantez açarak K. Marx'ın yakın dostu August Bebel, "Kadın ve Sosyalizm" isimli eserinde, "Akıllıca eğitilmemiş biri, başkasını akıllıca eğitemez!" dediğini belirtip parantezimi kapatayım.)

Kelin ilacı olsa başına sürermiş ama ne gam! Bizim "yurdum insanı" her konuda uzman değil mi? Böyle saçma soru mu olur, tabi ki uzman! Psikolojik bir sorunun mu var? Üç Kulhuvallahu bir Elham oku, huzura eriş! Ülkede can güvenliği ve huzur mu kalmadı? Yasin-i Şerif az okunduğu için huzur yok! Herkes yatmadan önce bir kere okusa ülke huzura ve güvene boğulur! Her bir deprem olduğu bölgeyi neredeyse haritadan siliyor ama belli ki İslam'ın Allah’nın da (artık yaşlandı mı nedir!) gücü yetmiyor! Oysa Nahl Suresi'nin 15-16cı ayetlerinde, Lokman Suresi’nin 10cu ayetinde, Enbiya Suresi’nin 31ci ayetinde ve daha başka yerlerde dağları bizi sarsmaması(!) için yarattığını söylerken depremi sahillerde yapılan zinaya ve kot pantolon giyen kadınlara bağlamıyorlar mı?

Eh, durum böyle olunca bu güruh tabi ki ettikleri duada "Bilhassa bizi okumuşların şerrinden koru!" diye gökyüzüne avuçlarını açarak yalvarırlar.

13 Ağustos 2019
Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: