30 Kasım 2019

Özgür Gelecek’in Bir "Çağrı"sı ve Düşündürdükleri




1] Müslüm Elma, sınıfsal duruşuyla faşizme inlerini dar eden bir "eğilmez baş, çelik yürek"tir.
2] Müslüm Elma, bildiğim kadarıyla hiçbir dönemde etnisiteyi savunmak bir yana daima proletarya enternasyonalizmini savunmuştur.
3] Müslüm Elma, şu an Alman emperyalizminin tutsağıdır ve özgürlüğü en çok hak edenlerden biridir.
4] Özgür Gelecek adına Twitter’da bir çağrı paylaşılarak Müslüm Elma için Münih’te 2 Aralık 2019 tarihinde bir protesto yürüyüşü yapılacağı belirtilmektedir.

Buraya kadar bir sorun yoktur.

Bir dönemden beri PKK’nın şemsiyesi altında yer edinmeye çalışan hizipçi unsurların (her ne kadar belirli insanlar bunları yakından tanısa da) yüzlerine taktıkları "Proleter" kimliği ile kuyrukçu, sağ-revizyonist niteliklerini çevreden bir süre korumayı başarmışlardı. Özellikle kopma döneminde ve koptuktan sonra burjuva kulvara yönelik yürüyüşlerini hızlandırarak koşuya dönüştürdüler ve öyle ki hiçbir etik kural tanımadan pişkin pişkin "PP" olduklarını iddia(!) ettiler, etmeye devam ediyorlar. Sadece üç örnek vermek istiyorum: Bu "yaman proleterler" kısa bir süre önce kendileriyle olan çelişkide PP’ni faşist diktatörlüğün savcılığına "şikâyet" ettiler. Daha birkaç gün önce gerçekleştirdikleri Gençlik Festivali’nde şehitlerimizin fotoğraflarının altında dansöz oynatmışlar, gelen eleştirileri ise "linç girişimi" olarak nitelediler. Yaptıkları çağrıda Müslüm Elma için (ki şu an Hizip içinde yer almaktadır) "Kürt siyasetçilerden Müslüm Elma" tanımlaması yaptılar.

Müslüm Elma’ya "yoldaş" bile demeyip "Kürt siyasetçilerden…" diyerek sıradanlaştırma yöntemi ise sözünü ettiğim diğer iki rezillikten de rezil bir durumdur.

Çevre için artık takkenin düştüğünü söylüyorum.

Notum: Müslüm Elma için kişisel düşüncem şudur: Yalan, çarpıtma ve eksik bilgilerle donatıldığı için sağlıklı karar verememiştir. Yakın bir zaman diliminde PP’ne döneceğini umuyor ve bekliyorum.

30 Kasım 2019
Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: