04 Mayıs 2020

Astyanax Mexicanus Jordani


Gördüğünüz bu balığın ismi Astyanax Mexicanus Jordani’ymiş. İlgimi çekince bir araştırma yaptım ve biraz ilginç sayılabilecek bazı bilgiler edindim.

Bu balığın iki türü varmış: Biri görebilirken diğeri göremezmiş ve görseldeki gözleri olmasına rağmen göremeyen türüymüş, bunlara "mağara formu" deniliyormuş. Kesin olmamakla birlikte, yapılan araştırmalara göre gören türün evrim süreci bu değişikliğe uğradığı (şimdilik) var sayılıyormuş.

Yumurtadan çıktıkları zaman gözleri olan bu balığın gelişimi sırasında gözlerini bir zar kaplıyormuş ve olgun hale gelince artık göremiyormuş. Görseldeki balık ise gözleri olmasına rağmen doğuştan körmüş.

Aklıma gelmişken sorayım dedim:

İslam'ın yaratıcısı, birçok ayette yarattığı her şeyi (Mülk-3-4, 'min-64, Secde-7 vd.) güzel, kusursuz yarattığını söyler. Gerek fizyolojik gerek psikolojik olarak bir hayli kusurlu doğan milyonlarca insan var ama şu an onlara değinmek istemiyorum.

Sadece bu balık bile İslam'ın Allah'ının hiç de bizlere öğretildiği (veya kendi dediği gibi) olmadığının bir kanıtı değilse, nedir?

03 Mayıs 2020
Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: