06 Haziran 2021

"Azerbaycan Dosyası"


Mafia liderlerinden S. Peker yakın bir zamanda "Azerbaycan Dosyası"nı açacağını belirtiyor. Hangi pislikleri açıklayacağını bilmiyorum ama öngörümü paylaşmak istiyorum. S. Peker'i izleyenlerin büyük tahmini, Erdoğan ve ekibinin Azerbaycan'da yaptıkları pisliklerle ilgili olacağı şeklindedir.

"Azerbaycan Dosyası" sadece Azerbaycan'ı veya Azerbaycan ve Türkiye hattını konu edinecektir.

Eğer böyle düşünen varsa yanılacaklarını hemen belirtebilirim. Çünkü "dosya"da iki devlet değil, üç devlet vardır ve üçüncüsü de Rusya'dır. Baştan bile değil, son dönemlerden, örneğin Mübariz Mansimov ile giriş yapılsa bile bu şeytan üçgeni içinde kalır ve boğulur. Çünkü burada Türkiye'nin Pet-Kim'i, Azerbaycan'ın SOCAR'i ve Rusya'nın Lukoil'i birbiriyle bağlantılıdır. Lukoil dünyada onuncu sırada, SOCAR ise otuz sekizinci sıradadır. Yani dünyanın devlerindendir ve Peker sadece ve sadece devletler açısından dikkate bile alınmayacak çok küçük bir-iki şey söyleyebilir. Aksi bir durumda sonunun Çeçen lider Dudayev gibi olması kaçınılmazdır.

İkinci engel, dünyanın sayılı oligarklarından, geçmişi ciddi karanlıklarla dolu olan Rus "iş adamı" Alişer Usmanov'dur; işin içindedir ve Peker bu oligarkın "koruması" bile olamaz. Dolayısıyla Azerbaycan dosyasının ancak kırıntılarıyla yetinebilir.

Üçüncü engel Rusya devlet başkanı Putin'dir. Lukoil'in faaliyetlerinin Putin'den habersiz yaptığını düşünebilecek bir "sağduyu" sahibi insan olamaz. Peker'in "Tayyip abisi"ne neler yaptığının binde birini bile bilmiyoruz ama bildiklerimiz bile yetiyor.
Son olarak Azerbaycan'ın faşist diktatörü Aliyev ile Türkiye'nin faşist diktatörü Tayyip, bilindiği üzere "kanka"dır. Yani Peker, beklentilere cevap verecek konumda değildir, kırıntılar dışına da taşmayacaktır.

Bunu son (dokuzuncu) videosunda yine gördük. Her tür pisliğe bulaşan ve bulaşmaya devam edeceğini açık açık belirten Peker'den "kurtarıcı" olmasını beklememek doğru olanıdır.
Bir süre önce, 16 Mayıs 2021 tarihli küçük notumda belirttiğim üzere bu bir "İt dalaşı"dır ve araları düzeldiği zaman Peker yine silahlar gönderecek, yine sağa sola çökecek, yine haraç alacak ve paralarının önemli bir bölümünü de "Tayyip Abi"si veya yerine gelecek birine fonlayacaktır.

Kurtuluşumuz bir mafia artığının elinde değil, kendi ellerimizdedir.


06 Haziran 2021

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: