12 Ağustos 2021

Norveç Krallığı


Aslında ileri demokrasiden beslenerek üniter monarşik parlamenter sistem ile yönetilen Norveç'te özellikle son 10 yıldır, çok daha fazla özellikle ise son 5 yıldır Norveç Kralı halkına kan kusturmaya başladı ama doğal olarak basın bundan tek söz etmedi. Ben de aşağıda sıralayacağım bilgileri sosyal medya üzerinde yaptığım araştırmalar sonucu ulaşabildim.

Sondan başa doğru gitmeye çalışayım:

*Norveç Kraliyet Sarayı adeta büyük bir geneleve dönüşmüş durumdadır. "Kim kimi tutarsa, onun helalidir." düşüncesiyle hareket etmek bizzat Kral tarafından benimsetildiği için kimse kıskançlık emaresi bile göstermemektedir. Siz dünyadaki devlet yöneticileri arasında böylesine ahlaksız, böylesine hayasız birilerine rastladınız mı?

*Norveç'te yaşanan yangın ve sel olaylarında halk canıyla derde düşmüşken kraliyet ailesi kokainler eşliğinde gününü gün ediyordu. Kralın kendine ait süper lüks 13 uçaktan oluşan bir filoya sahipken yangınları söndürmek için bir uçak bile olmadığını belirtiyor, ama kavgalı komşusu İsveç'e iki adet yangın söndürme uçağı gönderdiklerini söylüyor. Siz dünyadaki devlet yöneticileri arasında böylesine "kendi" halkına ve ülkesine düşman olan bir vatan hainine rastladınız mı?

*Norveç parlamentosunun eski başbakanlarından birinin oğlunun başta ülkenin İçişleri Bakanı olmak üzere birçok parlamenterle uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığı kanıtlanmıştır. Halkın mal ve can güvenliğinden sorumlu bir Başbakan ve İçişleri bakanının bu davranışı karşısında Kraliyet suskunluğunu bozmuyor. Siz dünyadaki devlet yöneticileri arasında böylesine şerefsiz, böylesine namussuz, böylesine vicdansız birilerine rastladınız mı?

*Norveç Kralı'nın parlamentoya dayatması sonucu mülteciler sınırları delik deşik etmiştir. İşin dramatik yanı bu mültecilerin IŞİD, El Nüsra, Taliban gibi Müslüman cinayet örgütlerinin elemanları olmasıdır. Siz dünyadaki devlet yöneticileri arasında kendi ülkesine yönelik böylesine alçak, böylesine şirret, böylesine kahpe sabotajlar düzenleyen birilerine rastladınız mı?

Bu saydıklarıma abartısız yüzlerce farklı suç daha ekleyebilirim ama ne de olsa bizim ülkemiz değil. Yazarsam bu şahsiyetsiz, onursuz ve korkak Kraliyet ailesi uluslararası arenada hakkımda karşı propagandaya geçer ve "Sayın Çeliker bizim İçişlerimize müdahale ediyor!" türünden diplomatik yaygara koparabilir. Mesela bizim ülkemizde bu suçlardan biri bile olsa yazardım.

Haksız mıyım?

12 Ağustos 2021

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: