10 Eylül 2021

"Daha Adi Bir Dünya Mümkün!"



Dünya kamuoyunun "Asrın lideri"nden uzun yıllardır beklediği müjdeyi Joseph Goebbels'in Türkiye temsilcisi olan Propaganda Bakanı Fahrettin Altun verdi! Altun, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu esere çok büyük emek harcadı. Bu eser, her şeyden önce Birleşmiş Milletler'in yeniden yapılanması için somut bir model önerisinde bulunuyor." diyerek ekledi: "Bu kitap, siyasetçiler, bilim insanları, sosyoloji, iktisat, uluslararası ilişkiler, tarih, siyaset bilimi ve iletişim alanlarında eğitim alan gençler başta olmak üzere tüm okurlara hitap ediyor. "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" bir başucu kitabı olacak. Yarın tüm kitapçılarda."

Yazılan bu "şeyi" okumadım, okumak gibi bir aymazlığa düşecek durumum da yok ama… Ama Propaganda Bakanı'nın söylemlerini baz alarak düşüncelerimi açıklamaya çalışayım.
Yazılan bu "şey" güya BM'in yeniden yapılanması için somut önerilerde(!) bulunuyormuş!

Aklıma Gelen İlk Sorular

01) BM ne zaman, nerede ve nasıl kuruldu?
02) Kuruluş amacı neydi, kaç ülke üye oldu, şu anki üye sayısı nedir?
03) BM Genel Kurulu'nun yetkileri ve işlevi nedir?
04) BM Güvenlik Konseyi'nin yapılanması, karar organları ve sorumlulukları nelerdir?
05) BM Güvenlik Konseyi'ne bağlı örgütlenmeler ve işlevleri nelerdir?
06) BM'e bağlı olarak hareket eden kaç kurum vardır, işlevleri nelerdir?

Recep Tayyip Erdoğan bu sorularımdan bir tanesine bile cevap verecek bilgiye sahip olamayan zır-cahil biridir. Değil ki "kitap" yazmak, hayatı boyunca ve zorunlu okuduğu üç-beş din kitabının dışında kitap okumamış birinin bir "kitap" yazması, hele de "başucu" niteliğinde bir "kitap" yazması mümkün değildir. Kendi sarayını hükmedemeyen birinin kalkıp da BM gibi bir yapılanmayı "yeniden dizayn etme önerisi" hiç mümkün değil.

Düşünceme göre kitabın yazarı Propaganda Bakanı Altun'dur ve "Efendim, bir kitap şeettiniz. Şuraya bir imza şeedin de biz de şeedelim." demiş ve o "şey" de yalaka Turkuaz Medya tarafından şeedilmiştir. Zaten Altun'un tanıtımında ettiği cümleler bile yazılan bu "şey"in bir halta yaramadığının göstergesidir çünkü kurduğu cümleleri bir ilkokul öğrencisi bile kurmaz.

Bana göre propagandası yapılan bu "başucu şeysi"nin en doğru cümlesi, ismidir! "Daha Adil Bir Dünya Mümkün"!

İsimde bir harf fazlalığı vardı, onu kaldırdım.

Artık diktatörün ağzından "şey"in ismini rahatlıkla söyleyebiliriz:

"Daha adi bir dünya mümkün"!

10 Eylül 2021




Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: