07 Mayıs 2020

Okuyun ve Reyizimizin Kıymetini Bilin!




Değerli Okur,

Belki inanamayacaksınız ama sizlere bugün gerçekleşen bir olayın haberini vereceğim.

Demokrasinin beşiği sandığınız İsviçre’de bugün bir müzisyen daha katledildi. Evet, evet; bir hafta önce de yine bir müzisyen katledilmişti. Katledilen bu iki müzisyenin arasında da yine gencecik bir insan katledildi.

Niye katledildiklerini söyleyerek sizleri bilgilendirmeye çalışacağım:

Ünü İsviçre sınırlarını aşıp tüm Avrupa’ya mal olan "Grup şarkı söylüYorum" isimli bir müzik grubu var. Bu grup şarkılarını hep İsviçre halklarından yana söyler ama aslında dünyadaki tüm halkların türkülerini söyler. Sizin demokrasinin beşiği sandığınız, hatta "en ileri demokrasi" ile yönetildiğini düşündüğünüz İsviçre devleti 3 yıl önce bu gruba türkü söylemeyi yasakladı ve birkaç üyesini işkenceli sorgudan sonra tutukladı. İsviçre’nin yetkin hukukçuları bu uygulamanın yasadışı olduğunu söyleyerek itiraz etseler de sözlerini geçiremediler. Suçlarına gelince:

1) Diğer tutuklu arkadaşlarıyla birlikte serbest bırakılmak ve,
2) Konser vermek istediler.

Bunu diyen siz misiniz! Ne terör örgütü üyelikleri kaldı, ne vatan hainlikleri… Baskıları artırınca bu iki müzisyen süresiz açlık grevine başladı. Bayan olanı 288 gün dayanabildi, sonra yaşamını kaybetti. Erkek olanı ise 324 gün dayanabildi. Maalesef iki halk sanatçısı yaşamını kaybetti.

Bu müzisyenlerden ayrı olarak bir genç de "Adil yargılanma isteği" ile hemen hemen aynı günlerde eylemine başlamıştı ama 297 gün dayanabilmişti.

Belki yine inanamayacaksınız ama İsviçre’yi yöneten aşağılık, adi, ahlaksız, şerefsiz adam daha bir-iki ay kadar önce adi bir mafya elemanını ve ondan önce de Sion kantonunda 35 insanı yakarak katleden köktendinci bir Hristiyan’ı affetmişti.

Biliyorum, tepkilerinizi duyar gibiyim. Sizler, "Bu kadar da olmaz yani! Bir insanın bu kadar alçaklaşacağını kimse tahmin edemez ama hala nasıl İsviçre’yi yönetebiliyor?" diye soruyorsunuz. O ayrı bir konu ama sizinle aynı fikirdeyim. Bir devlet yöneticisi ancak bu kadar ahlaksız, bu kadar namussuz, bu kadar vicdansız, bu kadar hırsız, bu kadar çirkef olamaz. Tamamen haklısınız.

Bu yüzden yatın-kalkın reyizimize dua edin.

07 Mayıs 2020
Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: