02 Mayıs 2021

Dikkate Almaya Değer Bir Uyarı

 


İlk olarak bir hatırlatma yapmak istiyorum: Önce Sedat Peker'in 23 Mayıs 2021 tarihinde yayınladığı 7ci videosunun başlarında yaptığı konuşmayı okuyalım:

"(…) Eğer ki, kim sokağa çıkıp burayı yağmalayalım derse inanın o haindir! Bir gün, ben size bu şekilde dersem, 'Sokağa çıkın, yağmalayın!' dersem, bilin ki benim ufak kızımın başına silah dayamışlardır. O yüzden ben bunu size söylüyorumdur, ona dayanamadığım için."

Düşünceme göre Sedat Peker boş konuşmuyor, doğruyu söylüyor. Çünkü İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Rize ziyaretlerinde provokasyonlar yapıldı. İmkanları olsaydı, dışarıdan getirilen (bana göre Osmanlı Ocakları üyeleriydi) Akşener'i fena halde hırpalarlardı. Bunu ilk onaylayan da üç gün sonra, RTE oldu ve 26 Mayıs tarihinde AKP Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

" Dua et ki, gelin hanıma çok ileri gitmeden bir ders verdiler. Bu da Rizelinin edebini adabını gösterir. İkizdere yetmedi bir de Çayeli'ne gitti, orada da gerekeni yaptılar. Ondan sonra Trabzon'a gitmeye kalktın, Trabzon'da da hiç meydana çıkmadan uçağa geçip Ankara'ya döndün. Bu daha bir, daha neler olacak neler, daha dur bakalım. Bunlar iyi günler."

RTE'nin provokasyonu kendisinin tertiplediğini itiraf etmesinden dört gün sonra, 30 Mayıs 2021 tarihinde yayınladığı 8ci videosunun sonlarına doğru yaptığı konuşmayı okuyalım:

"(…) Artık kontrol edilemiyor hiçbir şey…İnsanlar delirmek üzere… Ancak kardeşlerim Allah aşkına, sizi galeyana getirip, 'Sokağa çıkın!' diyenler olacak; yapmayın! (…) Kıymetli dostlarım, bir de bir şey anlatmak isterim: (…) Sizi tahrik eden olur, Allah aşkına asla sokağa çıkmayın! Kendinizi kullandırtmayın! 'Bakın, ülke karışacak!' diye insanları korkutacaklar, coşkuyu verecekler, biraz da tutuklama… Zaten terör örgütlerinin içinde elemanları da var derincilerin. Onları da katacaklar. İyi olan şeyleri de bozacaklar. YAP-MA-YIN!"

Sedat Peker'in bu uyarılarının "çok dikkate değer" bulduğumu belirterek; başta Aleviler olmak üzere Kürtlere yönelik geniş çaplı bir provokatif eylemlerle kaos oluşturulacağı düşüncesine ulaştım. Alevi ve Kürt dostlarımızla çok sıkı kenetlenmeli, asla yalnız bırakılmamalı ve iktidarını güçlendirme adına yapılacak olan bu (olası) katliamlara karşı gerekli duruşu göstermeliyiz. Karşı duruşumuzun niteliği, bizim insan olma niteliğimizi de gözler önüne serecek, dayanışma bilincine ciddi katkılar sunacaktır.

02 Mayıs 2021
 

 

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: