14 Haziran 2021

Ve "Reyiz" Yumruğunu Masaya Vurdu!




Aylardır bir gözü Biden'dan gelecek telefona bakarken diğerini de ülkeyi satacağı kişilere odaklayan Erdoğan'ın şaşı olmaması zaten olası değildi. Uzun bir bekleyişten sonra ABD başkanı telefon açmasa da NATO zirvesindeki görüşmeyi de bir saat erteleterek Erdoğan'ı kabul etti! (Notum: Putin yine "iyiymiş", o iki dakika bekletmişti, Biden ise bir saat bekletti.)

Erdoğan, ülke içinde Adi Kokain Partisi taraflarınca "Asrın lideri", "Kahraman başkomutan" ve benzeri şeylerle anılsa da dışarıda süt dökmüş kedi gibidir ve gerçekten çok korkaktır.

Görüşme öncesi Biden'i "yumuşatma adına zaten birçok tavizi vermişti ve görüşmede bu tavizler "resmiyet"e geçirildi. Bunlar nelerdi?

1) Ermeni katliamını resmen tanıyan ABD, Tayyip'e, "Biz Ermeni katliamını tanıdık. Bu konuda sorun çıkarmayın. Kamuoyunu yumuşatacak (siz kontrol altına alınacak şeklinde okuyun) birkaç şey yapacağız." dediler ve RTE "Tamam." dedi.

2) S400 füzelerinin alınması Türkiye'nin NATO'dan atılmasını bile gündeme getirmiş ve CAATSA yasaları uyarınca Türkiye'ye "Düşman ülke" yaptırımlarını uygulamaya başlamıştı. ABD'liler, "S400 füzelerini ya iade edersiniz ya da ya da NATO sisteminden çıkarırsınız." dediler ve RTE "Tamam." dedi.

3) "Ukrayna ve Kırım konusunda NATO çizgilerinin dışına çıkmayacaksınız." dediler ve RTE "Tamam." dedi.

4) Suriye'de PYD/YPG yapılanmasını desteklediğimiz için siz de buna uygun davranacaksınız." dediler ve RTE "Tamam." dedi.

5)
6)


Ne istedilerse ne söyledilerse RTE hepsine "Evet." dedi ama görüşme biterken yumruğunu masaya vuran "Reyiz" gür sesiyle diğer devlet liderlerinin gözleri önünde haykırdı! Peki neler haykırdı?

Yarın yalaka medyadan okursunuz.

14 Haziran 2021

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: