21 Temmuz 2021

"Aşık Tayyibi"nin Kabil Aşkı(!)


Afganistan'daki egemenlik konusunda Taliban ülkenin yüzde seksen beşini kontrol ettiğini söylerken hükümet bu iddiayı yalanlıyor ama gerçek sayıyı vermekten de kaçınıyor. Doğrusunu bilmemiz ise olası değil ama Taliban'ın ülkenin önemli bir bölümünde yıllardır söz sahibi olduğu kesindir.

Taliban, egemen olduğu bölgelerde tipik bir İslamcı örgüt olarak halka şeriat kurallarını dayatır ve uygularken kendi yönetimi için hiçbir etik ve dini kural tanımamaktadır. Örneğin kadın ticaretinin yanında Bacha Bazi (erkek çocuğu oynatma) son derece yaygındır (ki Cübbeli Ahmet Hoca ismindeki şeriatçı "İslam'da erkek çocuklarıyla eyleşme vardır, biz buna "Bademleme" deriz ama kimileri bunu başta türlü anlıyor." dediğini hatırlatmak isterim) ve anlaşılan o ki Talibanlar homoseksüel ilişkiyi "zina" olarak görmüyorlar! Sadece bu iki ahlaksızlıktan yılda yüzlerce milyon dolar kazanan Müslüman Taliban zihniyetinin en büyük vurgunu afyondan elde ettiği bilinmektedir.

Bu şeriatçı caniler daha iki-üç gün önce İran sınırındaki İslam Kale ve Türkmenistan sınırındaki Torkundi ilçelerini ele geçirdi. Sadece İslam Kale sınırının aylık geliri 20 milyon dolar!  

TC Dışişleri Bakanlığı'ndaki bir veriye göre "Afganistan’da afyon ekimi yapılan alan 2003 yılında 80 bin hektar iken, 2004 yılında 131 bin hektara çıkmış, yani ekim yapılan alan miktarında %64’lük bir artış meydana gelmiştir. Keza, afyon üretimi 3600 tondan, %17’lik bir artışla 4200 tona çıkmıştır."

Grafik her yıl ciddi değişkenlik gösteriyor. Örneğin 2017 yılında tam 9.000 ton üretmişken 2018 yılında bu sayı 6400 tona düşmüştür. Ancak başta Talibanlar olmak üzere ABD de bu uyuşturucudan ciddi boyutlarda rüşvetini almıştı.

Yani Afganistan her tür cinsel sapıklık, uyuşturucu ve vahşet merkezlerinden biridir.

"Aşık Tayyibi"

Bizim "Aşık Tayyibi" Afganistan'ın başkenti Kabil'e âşık olmuş! Hem de hani "Bir görüşte!" denir ya, o cinsten bir aşk!

Bilindiği üzere ABD, elçilikleri falan korumak amacıyla 600 askeri Afganistan'da bırakıp diğerlerini Ağustos sonuna kadar kademeli olarak ülkeye çağırmaya başlayınca "Aşık Tayyibi" derhal ABD'ye Kabil havaalanı "koruma" görevinin kendisine verilmesi için adeta yalvardı! Bu, Biden'ı "yumuşatma"yı içerdiği gibi "Yeni efendim sensin." mesajını da içeriyordu. Çünkü, başta önüne yattıkları Reza Zarrab ile bağlantılı "Halk Bankası" davası "Aşık Tayyibi"ye karabasanlar gördürmesi yetmezmiş gibi bir de Sezgin Baran Korkmaz ortaya çıktı ki, her saniyesi karabasanla geçmeye başladı. Bu yüzden yalakalıkta hız kesmemeliydi! Bunu Taliban'a bile yaptı!

"Türkiye Kabil'e asker falan gönderemez. Mehmetçiğin orada ne işi var?" gibi "iyi niyetli" sorular sormayın, çünkü bunun nedeni var. Adı bilmem kaç kere hırsızlığa, soyguna, uyuşturucuya, fuhuşa, kumara, katile, haine çıkmış narsizmden kaynaklı kişilik bozukluğuna sahip bir angutun buna cevap vereceğini düşünmeyin. Eğer ABD'den izin alabilirse oraya gönderir, o "Mehmetçikler" orada "Niyazi" olur ve "Aşık Tayyibi" kolunu yine tabuta dayayarak şehitliğin ne güzel olduğundan söz eder.

"Aşık Tayyibi": "Biz Taliban'la Aynıyız!"

"Taliban’la da bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika’yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban bu görüşmeleri Türkiye’yle çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye, onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok."

Bu zırcahillik örneği cümleyle ilgilenmeyeceğim. "Taliban Amerika ile görüştüğü gibi bizimle de görüşebilir, bu sorun da olmaz. Çünkü aramızda bir terslik yok." demek istiyor.

Tayyib'in aşkı, işte budur.

Kaynak:

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: