21 Temmuz 2021

Tayyiban ve Taliban'a: Halt Etmişsiniz!


İki gün önceki paylaşımımda "Aşık Tayyibi"nin Kabil havaalanına olan aşkına(!) kısaca değinmeye çalışmıştım. Bu yazımda "Aşık Tayyibi"ni Taliban için aralarında bir terslik olmadığını, yani Talibanlarla aynı doğrultuda olduklarını aktarmıştım.

Aynı gün Taliban cevap vermiş ama maalesef gözümden kaçmış. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid: "Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz, Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var." şeklinde cevap vermiş.

Dünyanın öteki ucundaki Ekvator'da bile pislik çıkaran "Aşık Tayyibi"ye bu cevap verilmeden önce aynı Taliban, "Kim olursa olsun, ülkemizdeki askerleri işgalci kabul ederiz" demiş, ama aynı "Tayyiban" gibi bu defa da Türkiye'nin "kardeşliğinden söz ederek tükürdüğünü yalamıştır.

Burası ayrı konu, söylemek istediğim yere geleyim: Öncelikle Afganistan'da dünya ülkelerinin tanıdığı bir "resmi" yönetim var. Eğer bir anlaşma yapılacaksa, bununla yapılmalıdır. Aksi bir durum Afganistan'ın içişlerine burnunu sokmaktır. Bu da işin siyasal/diplomatik rezilliğidir. Bir başka devlet Türkiye'ye yönelik bir "burun sokma" davranışında nasıl tepki alınıyorsa "Aşık Tayyibi"ye de aynı şekilde tavır alınmalıdır. Bunu da bir tarafa not olarak bırakalım.

"Tayyiban" ve Taliban ikilisi tarihe "Muhteşem aşıklar"(!) olarak geçer mi, geçmez mi, bilemem ama bildiğim bir şey var:

Türkiye halklarının çoğunluğu bunların kardeşi olmayı reddedecekleri gibi isimlerinin aynı cümle içinde geçilmesine bile karşıdırlar. Bu, bir.

İkincisi, devlet desteğiyle ulu orta uluyan birkaç yüz bin şeriatçı yobazın dışında ezici çoğunluk olarak şeriata karşıdır. Siz ancak kendi Müslümanlarınızın kelle avcılığına çıkarken Türkiye halklarını "kardeşimizdir" diye kanlı ruhunuza sahtekarca alet edemezsiniz.

Üçüncüsü: Siz ve ülkenin tepesinde Demokles'in Kılıcı" gibi sallanıp duran "Tayyiban" birbirinizi ister "kardeş", iste "iki aşık" olarak payelendirebilirsiniz(!) ama bu kimsenin umurunda olmaz. Çünkü "Tayyiban" denilen sefil sarayın sefil diktatörü yakında "Abbas Yolcu" olarak halkın mahkemesine çıkarılacaktır. Bundan dolayı diyorum ki, "Halt etmişsiniz, hevesiniz kursağınızda ka-la-cak!

23 Temmuz 2021

Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: