30 Temmuz 2021

Ülke Alevler İçindeyken…


Ülkenin 19 bölgesinde alevler göğü karartıyor; bir değil, beş değil, on değil; tam 19 bölgede çıka(rıla)n yangınların alevleri arşı delmiş halde… Yangınlar sadece ağaç katliamı yapmıyor, içinde bulunan binlerce çeşit bitki ve hayvanları da katlediyor ama kaçAK SARAY'ın sefil diktatörü hâlâ rant peşinde!

Açıklayacağım, ama önce bir "özet" geçmek istiyorum:

Koskoca ülkenin bir tane bile yangın söndürme uçağı yok ama sorun değil(!), diktatör kazıntısının 16 uçağı var ve birkaç tane daha almayı planlıyor. Devletin elinde sadece üç tane kiralık uçak var ve tam iki senedir hangarlarda çürümeye terkedilmiş durumda! Hiçbir yangına müdahale ettirilmiyor. Bu üç uçağın su taşıma kapasitesi dört bin dokuz yüz kilodur.

Şu an Rusya üç yangın söndürme uçağıyla çalışmalara katıldı ama…

Evet, "ama"sı var…

Bakanlık, yangın söndürme uçakları için bir ihale açıyor, Rusya dahil birkaç ülke bu ihaleye giriyor fakat ihalede Rusya yüksek ücret istiyor ve ihale Rusya'ya veriliyor. Her bir uçak için bir milyon iki yüz bin lira olmak üzere üç uçağa ödenen günlük para üç milyon altı yüz bin liradır. Oysa bu ücretten daha düşük teklifler vardı ve en düşük teklife bunun verilmesi gerekiyordu. Alttaki paragrafı okuyunca kimileriniz biraz "şaşırmış" gibi yapabilir!

İsterse yapmasınlar, paşa gönülleri bilir!

İhalede beş bin litre temel alınmış. Yani ihaleyi alan ülke, uçağına beş bin litreden az su koyamaz! Devletin elindeki kiralık uçakların kapasitesi ne kadardı? Dört bin dokuz yüz litre! Sadece yüz litrelik farklılık ile ortalığa saçılan yüzlerce milyon liramız kimin cebine gidiyor dersiniz?

30 Temmuz 2021




Yorumlayın Paylaşın :)

Paylaşan: verified_user

0 Post a Comment: